Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Gargalo

q

De treixadura- en mencía-wijnstokken verspreiden zich in perfecte formatie door de Monterrei-vallei, zoals de Romeinse legioenen. Zij waren het die de eerste wijnstokken plantten en de persen bouwden. We zijn in een van de grote wijnregio's van Galicië. Er zijn in totaal vierhonderd hectare, bewaterd door de Támega-rivier, de laatste zijrivier van de Duero. Het herstel van de oude kasten en de verbetering van de wijnbouwtechnieken hebben het verloren prestige van deze oorsprongsbenaming gered. O Gargalo ligt aan de voet van het kasteel. Het is een goed gebied om wijnstokken te planten. Hier zijn de wijngaarden van de couturier en wijnmaker Roberto Verino. Toen het vijftien jaar geleden begon, waren er maar vier wijnmakerijen in de omgeving.

De Monterrei-vallei is het land van deze stylist die Galicische mode naar de beste catwalks heeft gebracht. Zijn grootouders verbouwden wijngaarden in de Ribeira Sacra, en brachten hem een ​​passie bij voor de kunst van het maken van wijn. Wijnmakerij Terras do Gargalo wordt omgeven door acht hectare wijngaarden. Op de heuvel, op het zuiden gericht: een bevoorrechte situatie zowel vanwege het landschap als vanwege de natuurlijke omstandigheden voor het verbouwen van druiven.

De couturier brengt een kort bezoek aan de wijngaarden, vergezeld van de directeur van het wijnhuis. De oogst is nog maar een paar dagen verwijderd en alles moet klaar zijn.

Op deze helling van de Gargalo is de bodem rode klei.

In wijn, zoals in de mode, moet je smaak hebben, weten hoe je kleuren, aroma's en sensaties moet combineren. Verino praat over druiven alsof ze geweven zijn. Zijn godello heeft gedurende twee opeenvolgende jaren de "Acio de Ouro" ontvangen.

In het hart van de wijngaard bevindt zich de wijnmakerij, een granieten gebouw met een minimalistisch ontwerp, geïntegreerd in het landschap. De wijnmakerij is ondergronds: de tanks bevinden zich enkele meters onder de grond om de overdracht van most door zwaartekracht tijdens de oogst te vergemakkelijken. De wijnmakerij Gargalo produceert momenteel honderdduizend flessen, die naar Europa en Japan worden geëxporteerd.

De Verino-stijl is terug te zien in de wijnkelder, in de decoratie, in het ontwerp van de etiketten. Modefoto's bedekken de muren van het gebouw. En het is dat mode en wijn de twee grote passies zijn van deze ontwerpkunstenaar.

View as Grid List

1 Item

per page
Set Descending Direction
  1. Gargalo - Godello
    Gargalo - Godello
    Rating:
    84%
    €14.50
View as Grid List

1 Item

per page
Set Descending Direction
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.