Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Pazo Señorans Selección Añada 2012 - Laatste Flessen

44,49 €
SKU
v1457-2-1-2

Kenmerken Pazo Señorans Selection Vintage


Pazo de Señorans Vintage Selection is een witte wijn geproduceerd in de D.O. Rias Baixas door de wijnmakerij Pazo de Señorans. Het is waarschijnlijk een van de beste wijnen gemaakt van Albariño-druiven.
De druiven die worden gebruikt voor de productie van Pazo de Señorans Selección de Añada zijn afkomstig van oude wijnstokken van meer dan 45 jaar oud die zijn geplant volgens het trellis-systeem, zodat de plant wordt beschermd tegen het bodemvocht en een groot bladoppervlak heeft dat wordt blootgesteld aan de zon.
De wijngaard is geplant op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel, op arme zandgrond van ontbinding van graniet. Het klimaat is een Atlantisch klimaat, met milde temperaturen en overvloedige regenval.
De oogst gebeurt handmatig in kleine plastic dozen die zorgen voor een uitstekende conditie van de druiven tijdens hun aankomst op de wijnmakerij. Het ondergaat een bijzondere maceratie van de druiven om alle aroma's te verkrijgen vóór de fermentatie, die plaatsvindt in roestvrijstalen afzettingen bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C.
Nadat de fermentatie is voltooid, wordt Pazo de Señorans Selección de Añada 30 maanden op de droesem gerijpt in roestvrijstalen afzettingen. Eenmaal gebotteld, blijft hij minimaal 12 maanden zitten voordat hij op de markt komt.
Een prachtige albariño-wijn, klaar om nu te consumeren waarin hij op een zeer positieve manier zal evolueren.

 

Plus d'infos
Cepage Albarino
Origine Controlee DO Rias Baixas
Année 2012
Notes de Dégustation

Floral aromas lead to intense fruit notes of apple, pear, citrus and aromatic herbs. On the palate it shows creamy texture, with well-balanced and pleasant acidity; fresh fruit notes are balanced by a mineral lift. Luscious with a well-rounded finish.

FoodPairing Fruit de mer, Viande (Blanche), Foie Gras
Rédigez votre propre commentaire
Vous commentez :Pazo Señorans Selección Añada 2012 - Laatste Flessen
Votre notation
Nous avons trouvé d'autres produits que vous pourriez aimer !
Copyright © 2013-aujourd'hui Magento, Inc. Tous droits réservés.